Hjälp mig välja tanklock…

Smaken är som baken, och utseendet är viktigt. Tanken är ett ganska originalliknande utseende på bilen, med mindre modifieringar. Inget skrikande – GM gjorde en riktigt bra design från början så det finns ingen anledning att förstöra det.

Men med ny tank i bakluckan fungerar inte den gamla påfyllningen bakom nummerplåten (tanken sitter högre än tanklocket i så fall). På renderingen nedan skymtar ett klassiskt 60-talslock, liknande det som finns på Cobror, GT40 mfl.

Det där locket är dock ganska stort när man får hem det i handen, och risken finns att det kommer sticka ut lite väääl mycket. Har även fått tag på ett lite diskretare (ja, om man tar bort texten vilket är ganska enkelt gjort) tanklock från en F16. Flygplanet alltså. Inga synliga skruvar och låg profil gör att det hade smält in fint. Zolland_render1

Nu kommer dock problemet; Beslutsångesten. Vilket ska jag välja? Modifieringen i karossen blir tämligen permanent, så det känns bra att göra rätt från början… Din åsikt uppskattas. Skriv en kommentar här med vad du tycker, eller gå in på min facebooksida och lajka/kommentera det tanklocket du tycker mest om.

A_DSC4914A_DSC4910 A_DSC4916A_DSC4912 A_DSC4917A_DSC4913 A_DSC4915A_DSC4911 Lite googling på nätet visade faktiskt några lösningar på ”problemet” med det högra tanklocket. Detroit Speed & Engineering valde att försänka det en hel del på Camaron de byggde åt Dale Jr Earlhardt. Kanske kan vara en lösning? (Antar att inte försänkningen är dränerad – fin sjö det bildas om det regnar…) dale-jr-1972-camaro-lg Tanklock 6530692115_6954891b28_z Nedersta bilden visar även (datorrendering visserligen) hur ett slätt tanklock hade sett ut. Nästan i alla fall. Tycker inte riktigt att bilden gör utseendet rättvisa.

13 svar på ”Hjälp mig välja tanklock…”

 1. Skulle välja det släta, kan det bli mer race eller råhet med det?! Cobra locket kommer se udda ut mot resten av bilen.

 2. Gillar det släta.. Perfekt me F16För lågflygande övningar (Under pallbocksnivå) 😉

 3. Definitivt det sista förslaget med slätt lock.
  Dessutom mindre luftmotstånd som är ett måste.

 4. Jag hade nog försänkt ner det stora locket.
  Det ser mer ut att höra hemma på en bil

  Flygplanslocket är hur fränt som helst.
  Men passar kanske bättre på en mer råbarkad race byggd bil.

  Snyggt jobbat med styrinrättningen på föregående sidor!

  Nu ska vi se om kommentaren kommer in…

 5. Försänk det stora locket så att lagom mycket sticker upp, det kommer passa med utseendet på bilen.

 6. HEJ! Gör det släta stilrent, looken med på det är klart bäst enl mig!!!
  Men det är du som ska åka i bilen hehehe!!!

 7. Jag skulle ta det släta, MEN jag skulle inte ta något av de du nu har visat utan jag skulle försöka hitta ett mindre slätt. Jag tror det tar upp för mycket rum på skärmen helt enkelt.

Kommentera