Houston, we’ve got touchdown!

Bakvagnen sitter monterad i bilen! Förvisso i temporära träbärarmar (för att testa ut korrekt längd) men den sitter där ändå. Underbart! Det var förvånansvärt enkelt att montera bakvagnen i bilen – lite som lugnet före stormen, men stormen lyser fortfarande med sin frånvaro (tack och lov). Bredden på bakaxeln visade sig vara ca 10-20mm för bred för att passa i karossen; ovankanten på hjulen sitter någon millimeter utanför hjulhuset med 1,5° camber. Det hade varit bättre att ha dem sisådär 5mm innanför hjulhuskanten på varje sida istället. Tur nog är det ganska enkelt att korta bakaxeln eftersom fixturen för att svetsa den i inte ens behöver modifieras. Det är dock ingen brådska med kortningen, utan hela bakvagnen (länkarmar, panhardstag, coiloverinfästningar osv) kommer sannolikt att byggas klar innan det tas ställning till om bakaxeln måste kortas eller ej.

Ovan; När man tittar på den här bilden, är det kanske inte bakvagnen som ögonen fastnar på. Inte heller fälgarna eller att höger bakskärm delvis är bortkapad (ett framgångslöst meckpass avslutades med att plocka fram vinelslipen och kapa av den rostiga bakskärmen i ren ilska) , utan snarare den förskräckligt skabbiga bakstammen – vilken tur att det ligger en sprillans ny på hyllan och väntar på montering…

Ovan; Några mindre justeringar kommer behövas, men i övrigt passade bakvagnen som det var tänkt.

Ovan vänster; det ser genast mer ut som en bil när bakhjulen har något att sitta i. Så fort bakvagnen är klar, är det dags för framvagnen och när den är på plats kommer nog bilutseendet hitta tillbaka ganska snabbt.

Ovan höger;  Hjulhuset är inte särskilt runt. Funderingar på att bygga om hjulhuskanterna och tighta till dem kring hjulen finns. Får se om det blir verklighet – det är ganska pilligt att få till sånt där bra.

4 svar på ”Houston, we’ve got touchdown!”

  1. Du skulle inte kunna tänka dig att valsa skärmarna några mm istället för att lägga ner en hel massa arbete på att korta av bakaxeln?

  2. Det är väldigt enkelt att korta bakaxeln eftersom den är byggd i en fixtur. Sannolikt tar operationen mindre än en timme inklusive svetsning.
    Valsa skärmarna hade kunnat göras, men eftersom de är rostlagade (eller kommer bli) är det väldigt svårt att få det jämnt och bra eftersom svetsfogen inte rör sig lika mycket som plåten.

  3. @Anders
    Haha, det ser ut som om jag pratar med mig själv…

    Ja, det ser sjukt fett ut i verkligheten. Ska mecka imorgon kväll så släpa dig ut i garaget då och kolla på den IRL! 🙂

Kommentera