Bakvagnsp0rn

Bakvagnen är på gång att färdigställas. Bromsoksadaptrar, lite olika distanser och styrningar samt något annat enstaka pill behöver bli gjort innan den kan klassas som färdig.

Vid lite scrollande på hemsidan, insåg jag dock att det saknas mumsiga CAD-bilder på bakvagnen. Det är enkelt att bara jobba på och glömma att visa omvärlden vad som egentligen har gjorts, så här kommer några smakprov.

Ovan: Bakvagnen sitter upphängd i en trelänksupphängning, samt panhardstag.

Ovan: Spindlar och drivaxlar kommer från Lincoln Mark VIII. Camber är justerbart mellan 0° och 3°.

Ovan; Trelänken har justerbar anti-squat genom att ändra vinkeln på de nedre stagen. Grundinställningen kommer bli parallella stag och sen adderas anti-squat efter behov.

Ovan: Penske 8100-dubblejusterbara dämpare samt ett par hemliga svarta bubblor på dämparna som kommer skrivas mer om här senare… Några ess i bakfickan får man minsann ha.

Ovan: Den tredje länken fick offsetas eftersom diffklumpen satt i vägen…

Ovan: Stilstudie…

5 svar på “Bakvagnsp0rn”

  1. Och jag skulle vilja ha en likadan maskinpark som dig. Så då är det inte mer än rätt att jag är bättre på något annat. :p

  2. Det där med förspänning fungerar ju inte om man inte har 0mm drop. Har man drop (vilket man bör ha…) kommer fjädern bara höja bilen när man ”förspänner” den.

    Daniel är lite mer inne på rätt spår… Inte lätt att vara kung på gatan när man bara har 80mm markfrigång.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna