Nya stolar!

Nu när det blir så mycket nytt på bilen, kändes det lite tråkigt att sätta tillbaka MOMO-sportstolarna som satt där innan. Det var visserligen inget fel på dem och de var väldigt bekväma också. Dock fanns det helt enkelt ett behov av förnyelse.

Det finns en rad stolar på marknaden, men är man 2 meter lång finns det bara ett litet fåtal stolar kvar som passar. Alla Sabelt gick bort, alla (med vettig budget) Cobra och i princip alla Sparco. Sparco Evo+ funkar bra längmässigt men problemet är att den är gjord för folk som väger 140 kg, inte 85…

Det finns dock andra företag än de stora och så länge stolarna är FIA-godkända innebär det, i mina ögon, på en kvalitetsstämel som gör att man vågar handla oavsett vad det råkar stå för tillverkarnamn på stolen.

20131007-211251.jpg

Därför köptes det två stolar från Bimarco då jag sitter väldigt bra i dem. De har en av de högsta stolsryggarna på marknaden, är lätta och går att få med olika färger. I mitt fall blev det att slanta upp extra för att få äkta skinn på stolarna istället för det lite vanligare nomex-tyget (eller vad det nu är) som alla stolar har. Skinnet gör att det ser lite mer tidstypiskt ut, även om man ser direkt att det inte är tal om några originalstolar. Dessutom luktar det ju gott när man sätter sig i kupén.

20131007-211212.jpg20131007-211105.jpg

Förarstolen hamnar på justerbart underrede, medans passagerarstolen blir fast monterad. För att hålla koll på viktfördelning, monteras den ganska långt bak, samt framför allt så nära golvet som möjligt.

20131007-211238.jpg

Och en liten krock som avslutning… Tänk på säkerheten.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna