På fyra hjul… Ja, du läste rätt.

Om du inte kan hålla dig, så skippa textsvamlet och kolla på bilderna direkt…

 

Det är egentligen svårt att förklara den här händelsen i ord. Ett projekt som påbörjades sent 2009 och där nu pallbockskungen är redo att stiga ner från sin tron för att vidröra golvet, abdikering med andra ord. Det hade krävts en bok för att kunna förklara det, eller i alla fall en novell. Du som läsare får hålla till godo med lite bilder istället.

Tusentals timmar, trägenhet, driv och en konstruktörsglädje som inte vet några gränser har äntligen resulterat i något som börjar likna ett fordon. Mycket jobb återstår och egentligen skulle det lagts lite tid på att summera vägen fram till idag innan så här storslagna bilder kavlas ut över internätet. Pga tidsbrist får det ske en annan gång istället. Kanske när det är dags för uppstart, vilket är nästa mål.

Hela händelsen gick egentligen alldeles för fort. Man hade gått runt och tänkt på hur det skulle kännas väldigt länge, och när det väl var dags blev man nervös. Funderade på om man gjorde på rätt sätt – om man skulle börja framifrån eller bakifrån först. När man väl stod där, mer redo än någonsin, var det över på några sekunder. Man fattar inte vad som hänt, tittar på den och konstaterar ”jaha, var det allt”. Men efter en liten stund inser man hur skönt det verkligen var! Touchdown! Strike! Score! Att få ner bilen på golvet pratar jag så klart om.
Ett par tag med domkraften, och plötsligt stod den bara där på marken och pöste. För bred och låg är precis vad den var när den kom ner. Hög som en bardisk (119cm) och bred som en hel världsdel. Pontiac Firebird, padda-edition.

A_DSC6176

A_DSC6171

A_DSC6172

A_DSC6168

A_DSC6164

Inom kort kommer det börja trilla in uppdateringar om vad som gjorts under den senaste tiden. Hoppas du ser fram emot bra fredagsläsning!

4 svar på ”På fyra hjul… Ja, du läste rätt.”

  1. …som du vet… Jag tycker det är en mäktig händelse och en MÄKTIG syn att se bilen nere på de asfeta hjulen! Padda, pösig sådan beskriver väl ”stancen” på den! 🙂

  2. Gul på hjul! Kul!!
    ”Padda edition” var en bra beskrivning och den stilen passar den perfekt. Riktigt snyggt.

    Är det fredag än?
    .. Nu då?

Lämna ett svar