Pushrods

Pushrods på plats! Länkhuvuden blev Mecmove MTE. Helt sinnessjukt dyra, men det verkar vara det enda som håller år ut och år in. Självklart skall de få ballonger för tätningen runt sig också.

A_DSC4943A_DSC4947
Ovan: Mmmm, nu börjar det ju faktiskt se ut som en bil! Allting sitter ihop nu. Väntar på en ny uppsättning vipparmar dock då geometrin behöver finjusteras något för frigång.

Nedan; Som grädden på moset svarvades egna distanser för länkhuvuden. Övervägde att köpa, men de hade ändå behövt stickas av i svarven och då är det lika enkelt att göra egna. 28st blev det totalt. Tog ett antal timmar att göra klart… Rostfritt blev det, även om det är ett material som egentligen hör bättre hemma på båtar…
A_DSC4939A_DSC4951
A_DSC4940
Ovan; Hyfsad skärpa i bilden förresten… Klicka upp den i stor version och zooma in länkhuvudet. Nu ser man inte det riktigt i internet-versionen men i originalbilden ser man spegelbilden av kameran i kulan till länkhuvudet!

7 svar på ”Pushrods”

 1. Ja, verkligen! Lite småpyssel kvar, men det är inte lång tid kvar innan hjulupphängningarna kan anses färdiga. Det om något är en milstolpe!

 2. Nu är inte jag ö v e r h u v u d t a g e t så insatt i bildelar och meckande, även om jag hållt på lite grann, så detta kanske är standard när det kommer till länkhuvuden. Men jag fick en fixidé för ett tag sedan att vinkeln på pushrodsen skulle ändras ganska drastiskt när fjädringen komprimeras vilket skulle innebära att saker och ting skulle paja vid det övre länkhuvudet på pushroden – men nu ser jag ju att länkhuvudet är till viss del kulformat och kommer klara av den vinkelförändringen (lekmannaspråk så det stänker om det). Så jäkla smart!

  Grymt bygge. Var tvungen att skriva av mig om mina funderingar 😀

 3. @Jonatan
  Här kommer en liten uppdatering inom de närmaste veckorna angående geometrin på vipparmarna. Det ligger rätt mycket arbete bakom att få det och lira och bli som det ska.
  Tänk dock på att asfaltsbilar inte fjädrar särskilt mycket (om det inte gäller transportfordon…). Fjädringsvägen fram handlar om ca 20mm ut och 50mm in. Fjädringsvägen i verkligheten kommer sannolikt vara ännu mindre pga hårda fjädrar.
  Så vinkelförändringarna är inte jättestora.

 4. @Anders
  Jag är helt övertygad om att du har 100 % koll – det är ett fantastiskt bygge som sagt! Det är mer jag och min hobbyhjärna som inte kan sluta försöka få ihop hur allt fungerar 🙂 Det är fantastiskt spännande att försöka att verkligen förstå hur saker fungerar, särskilt när man får chansen att vara med från början och observera tack vare dina bilder!

Kommentera