Styrning pt.1

Pilligt det här med styrningen… Först skall styrväxeln specialbyggas. Sen specialfästen för rattstången. Därefter special-elstyrsystem för rattstången och nu är det dags för länkaget mellan rattstången och styrväxeln. Special, så klart.
Eftersom torpedvägg och subframe redan är målade, tog det ”lite” längre tid än det hade behövt.

A_DSC4180A_DSC4181
Ovan: Originalled från styrväxeln (för att få korrekta splines). DD-stång visade sig passa perfekt i andra änden av originalleden (ibland ska man ha tur!). Genomföring till torpedväggen, länkhuvud och totalt två vinklar till. En till styrväxeln och en mitt på stången.

Nedan: Lite tråkigt att börja med sånt här när delarna är lackade, men det går om man är försiktig. Mycket tejp blir det. Riktningen på axeln uppskattades med hjälp av ett bågfilsblad. Högra bilden visar originalaxeln. Karossen är som gjord för denna – det blir helt perfekt med denna länken på insidan då rattstången plötsligt blir oberoende av hur rattaxeln skall sitta.
A_DSC4186A_DSC4191

Nedan; För att vinna plats till grenrör och motor, dras styraxeln så nära ramen som möjligt. 

A_DSC4192

En del kvar med andra ord. Blir fortsättning följer på detta…

3 svar på “Styrning pt.1”

  1. Hittade dig idag. Vilket sanslöst know-how du har. Otroligt fascinerande och inspirerande, även om jag aldrig kommer sikta så högt som du gjort! Tack för att du finns och delar med dig av din resa!

  2. Om du bara visste hur mycket en sådan där kommentar inspirerar och motiverar till att fortsätta!
    Stort tack för de fina orden, uppskattas verkligen!
    Se till att signa upp dig på nyhetsbrevet, så får du uppdateringarna (ca 1ggr/vecka) direkt i mailkorgen.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna