Garaget på bilden är extrautrustat…

En liten snabb notis om garaget och dess förutsättningar också. Det tjatas om den lilla storleken på garaget och det är ganska utmanande att planera detta på ett smart sätt. Utan loftet ovanpå hade det varit omöjligt, men som det nu är kan man lägga upp i princip allt som inte behövs för stunden där uppe istället.

För närvarande är garaget utrustat med en vettig meckbänk, verktygsvagn och ett slipat och målat betonggolv. Några mer smarta lösningar finns inte än. Det som dock står på önskelistan är: AC/DC TIG-svets, CNC-fräs, Tryckluft, bättre belysning, smidigare lyftsystem av bilen än domkraft och pallbockar, samt uppvärmning. En bättre lösning än att behöva stå med vinkelslip i samma lokal önskas också, men om man helt enkelt ska sluta skära saker med vinkelslip eller om man ska skaffa en annan lokal för detta återstår att lösa. Smörjgrop hade inte varit fel heller, men att börja bila upp en platta som bara är några år gammal känns väldigt väldigt fel…

Först ut blev tryckluft. Kompressorn har placerats på loftet tillsammans med regulator, vattenavskiljare osv. Därefter togs hål i taket för att kunna komma ner med slangar. Eftersom garaget bara är 6×3,4m gjordes bara två hål genom taket – ett i varje ände. Vid porten placerades 10m slangrulle (för att kunna nå ut på gården), och vid arbetsbänken sattes vanliga CEJN-kopplingar direkt i taket för hålla det avskalat och enkelt. Använder man inte tillbehören kan man lätt koppla ur dem  och då syns det knappt att tryckluften finns där.

Här borde så klart funnits en bild på kompressorn också, men röran på loftet tänkte jag bespara internet… Det är i alla fall en helt vanlig 24L-kompressor. Inget man lackar bilar med eller kör tryckluftsdrivna verktyg med, men den räcker ett mindre garage.

A_DSC6900A_DSC6898
Ovan vänster; Vid sidan om meckbänken hamnade uttag för arbete vid bänk och blivande fräs. Höger; På andra sidan i garaget sattes 10m slangvinda. Det är denna som kommer få fungera både utanför garaget, samt vid arbete i och kring bilen. Ja, på bilden finns det några andra projekt som återstår att ”städas upp” lite. Den vita plastlådan som skymtar på bilden är en radiomottagare för kommande öppning av infartsgrindarna, självklart egenkonstruerad den också.

Nedan; Istället för att leda slangar längs taket i garaget och dra ner dem längs väggarna, drogs slangar på loftet och ner genom bjälklaget. Det ger ett lite mindre rörigt intryck, samt gör även att garaget är lite lättare att hålla rent i framtiden. 
A_DSC6896

Resultatet – hur har man ens kunnat klara sig utan tryckluft tidigare? Underbart att äntligen ha det på plats. Kompressorn på loftet gör också att man slipper en hel de av bullret vilket är väldigt skönt.

Lämna ett svar