Årets sista tur

Sådärja, nu är årets sista tur avklarad. Sorg i hjärtat faktiskt, ovan känsla för någon som spenderat mycket tid på pallbockar senaste säsongerna. Men ett par timmar på småvägar i bokskogar och över fält, med 8 grader i luften och vindstilla. Helt perfekt klimat och motorn går såklart extra bra med den kalla luften. Vilken känsla att på i princip tomma 70-vägar kunna ta 90 graders kurvor med lite kontrollerat ställ ut ur kurvan, samtidigt som man hör motorn vråla. Nedan; Bilen var för några veckor sedan hos Japtuning för att mappa körbarhet. Sedan dess är det en helt annan bil. Från att kunnat stoppa i sjätte växeln i 100km/h, kan man numera lägga i sexan i 70 (1300rpm ca) och segdra den upp till 130km/h utan någon som helst tvekan eller hostande. Bilen gick från att vara ganska yxig och bråkig i vanliga hastigheter till att nästan bli som vilken pendlarhink som helst. 
Nedan höger; Bilen har delvis gått som bruksbil nu under hösten. Lite raggarvarning på utseendet, men man vänjer sig. På bilden besöktes Hornbach för diverse inköp till husrenovering. Tordes inte köra drive-in med tanke på vändradien, men annars gick det smärtfritt.

Nu börjar pallbockssäsongen officiellt med andra ord, och att-göra-listan saknar inte punkter.

  • Nya fjädrar med korrekta hårdheter ska dit och krängningshämmare skall tillverkas, en riktigt corner weight och hjulvinklar skall också fixas fram. Det här kan göras på ett enkelt sätt, eller ett krångligt. Med tanke på historiken i detta projekt, kommer det göras på ett djupgående och krångligt sätt.
  • Innerskärmar fram ska dit. Självklart är det inte bara och skruva dit ett par original, det hade ju varit för enkelt. Nej, de måste såklart byggas om! Dessutom skall nya hjulhuskanter byggas om och tightas till mot hjulet också, så det här blir vinterns stora jobb.
  • Styrning skall uppdateras i form av lite förebyggande kylning av elservot. Många verkar få problem med överhettning av dem vid banåka, så detta görs i förebyggande syfte
  • Växellådan måste ner för allmän översyn samt shimsning av växelgafflarna
  • AC hade ju varit ganska skönt inför nästa säsongs eskapader
  • Allmän service i form av oljebyten, vaxa hjulupphängnignarna och sånt där 😉
  • Ja, sen var det den där lilla grejen med utseendet också. Samma nyans på alla paneler hade ju varit fint.
  • Och såklart… en hel del småfix här och där som sannolikt kommer ta 80% av tiden men bara ge 20% av vinterns resultat…


Ovan; Innerskärmar har införskaffats. Kommer såklart att moddas…

Visa din uppskattning - Kommentera gärna