Drivaxeldamasker, det löste sig

Fortsätter förra veckans raljerande kring damaskerna och hittar någon sida på nätet som beskriver hur man sticker av flänsarna till diffen och borrar nya mönster för att kunna köra Porscheknutar med Ford 8.8-klump. Jättebra, men det känns lite trist att börja om nu, särskilt eftersom man med porscheaxlarna fortfarande behåller yttre Lincoln-knuten.

Denna och förra veckans post beskriver ett arbete som sker till och från under flera veckor (samt några nätter då sömn hade föredragits istället). Till och från kollas alternativen upp. Flera av alternativen kollas dessutom flera gånger, i hopp om att internet har ändrat sig och blivit snällt. Det har det inte.

Men så kommer snilleblixten, som anses självklar i efterhand, att utöka sökningen kring systerbilar. Inte bara till de som har samma bakvagn, utan till de som använder samma diffklump istället. Vilket även inkluderar bilar som Ford F150, Lincoln Navigator, Ford Explorer och ett helt batteri med andra fordon.

Plötsligt trillar det upp nya sökträffar på eBay, nya affärer som listar komponenter. Gud verkar ha anlänt med damaskåterbäringen som eftersöktes i förra veckan.

eBayA_DSC7483
Ovan; Plötsligt finns de bara där, på eBay av alla ställen. Hela internet har dammsugits, och nu finns de framför näsan på en. Haschtag Win på den liksom!

En eBay-säljare får förtroendet att leverera damasker efter att ha visat dimensioner som stämmer ganska bra överens med Mark VIII. Visserligen lite små, men gummiprylar brukar vara övertalbara när det gäller töjning. Leveransen tar evigheter känns det som. Två evigheter till och med, men till slut finns de hemma i garaget och skall bara provas.

De passar. Lyckan är obeskrivlig och motivationen når nya toppnivåer!

A_DSC7490A_DSC7491
Ovan och nedan; Montering av drivaxlarna var tämligen rätt fram.
A_DSC7492

2 svar på “Drivaxeldamasker, det löste sig”

 1. Jodå jag följer med på bloggen fortfarande, kul att du fick ihop dina axlar.

  Annars finns många lösningar, universal damasker som är så sjukt töjbara att man kan dra dem över knuten utan att ens demontera axeln, ja det är sant!

  Eller så kunde du få mina gamla till min BMW 635a.
  Dom är tillverkade i West Germany 1982, vilket innebär kvalité som man bara kan drömma om.
  Dom ser lika frächa ut som Jennifer Lopez, och det säger inte lite med tanke på åldern.

 2. Kul att du fortfarande följer. 🙂
  Här finns en del trogna läsare bland kommentarerna.

  Jag vet att det finns en hel del universal, men jag hade svårt att hitta till tripod-sidan med korrekt form så att den sluter tätt. De gamla adaptrarna (som nog syns på fejjan) var så torrspruckna att de inte var täta, och de nya hade som sagt integrerad adapter i sig.
  Men som sagt, skönt att det löste sig.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna