Fortsatt plåtarbete

Aldrig mera rostlagning! Även om det så klart blir bra, börjar det bli ganska mättande att lägga timmar och ännu flera timmar på små plåtbitar som ändå aldrig kommer synas. Små plåtbitar är kanske en underdrift med tanke på bilderna nedan, men det är inte ekonomiplåten som tar tid att pyssla med, utan allt smått kring denna. Nåväl, rostlagningen är på god väg att nå sitt slut! Även om det nog tyvärr inte kommer bli på denna sidan snökaos, minusgrader och hatkärlek till Kung Bore så är det i alla fall på väg mot sitt slut.

Ovan; Den skarpsynte ser att bubblan i golvet för påfyllningsröret till tanken har försvunnit. Eftersom ATL-cellen hamnar högre upp än det gamla påfyllningsröret lades bubblan helt enkelt igen. Det ger ett något mer kvadratiskt bagageutrymme och den lilla plats som kommer bli över efter att tanken installerats kommer, tack vare detta, rymma tre mjölkpaket istället för två.

Nedan; Bakstammens insida rensades på gammal färg och tvättades ren enligt konstens alla regler. Därefter målades den med etsande svetsprimer för att skydda från rost i karosskarvarna.

Ovan; Vissa plåtar nytillverkas inte längre och är lite väl komplexa föra att tillverkas nya från scratch. En lämplig kompromiss är då att rädda all plåt som är frisk på detaljerna och svetsa i ny där den är för rostig. Sen blir det så klart blästring och grundmålning. Dessa sitter ute i bakre kanten av spärmspeglarna och ansluter mot bakstammen. Man kan ana dem på den grundade bakstammen ovanför i denna posten, samt på bilderna strax nedanför.

Nedan; Fantomen är så snabb att blixten står stilla eller nåt sånt. Jag är så snabb att jag både hinner svetsa och ta en bild på mig själv samtidigt. Synd att inte bilskruvandet får smaka på samma snabbhet… Bakstammen svetsas, efter mycket mätande, övervägande och funderande, fast i karossen. Notera hålet för bränslelocket som har lagts igen.

Nedan; Plåten mellan bakhjulet och kofångaren som skärmspegeln sitter fast i var bortom all räddning. Därför byggdes nya från scratch. Dessa har sänkts något för att ge en något renare look under bilen. Dessutom blir fickan som bildas inne i bagaget en finfin plats att tex fästa en liten verktygslåda eller liknande som är bra att ha.

Nedan; Många gånger har jag konstaterat att ”nu måste ändå nollpunkten vara nådd… nu kan det bara gå uppåt från här!”. Bilprojekt verkar vara som aktier – det går alltid att hitta en ny botten man aldrig trodde fanns… Efter ytterligare ett par timmar med tigersåg och vinkelslip ser karossen värre ut än någonsin. Men nu kan det ju ändå inte bli värre… väl?

Nedan; Även vänstersidan är numera bortkapad…

2 svar på “Fortsatt plåtarbete”

  1. Detta blir ju bra, vi får ju ut och ”cruisa” sedan så får vi se vad besten har att sätta emot en AMG 😉 . Och åter igen, ring när du ska ut nästa ggn! Det ser bra ut!

Visa din uppskattning - Kommentera gärna