Innertak

Bilen ska trots allt bli gatreggad och nakna plåtinredningar hör endast hemma i bilar som alltid framförs med hjälm och öronproppar. Entusiaster är alltid olika hardcore – i just mitt specifika fall skippas asfaltsmattor för viktens skull men däremot täcks all plåt med inredning. Det blir inte många extra kilon…

Genom att vara lite förutseende, kunde en stomme till innertak gjutas redan innan karossen plockades ur vaggan. Det är svårt att gjuta saker upp och ner, så detta var nog enda sättet att kunna göra det. För att öka den subtila utstrålningen, skall såklart buren döljas så gott det går. Det finns två fördelar med detta – det sticker inte för mycket i bilprovningens ögon, samt den kan stoppas och bli riktigt mjuk och skön.

FIA-godkänd burisolering införskaffades. Den är stenhård, sannolikt hade man kunnat använda isoleringen som brännbollsträ. Det handlar dock om att sprida extremt höga laster på så stor yta som möjligt och det är helt enkelt omöjligt att simulera med ett knytnävsslag (som sannolikt resulterar i blåmärken…).

A_DSC8902
Ovan; Fyra nyanser av… svart! Inte helt lätt att urskilja, men på de längsgående rören sitter det burisolering. En avbärare skars också till.

Nedan; När isolering, avbärare samt några temporära bitar för att ge snygga övergångar mellan de olika ytorna skurits till, täcktes allt med tejp. Blå sådan.
A_DSC8903A_DSC8918

A_DSC8919A_DSC8926
Ovan; Och när tejpen var klar, tejpades den över med alutejp. Ovanpå alutejpen penslades släppmedel.

Nedan; Två lager 300-gram väv på det och därefter dags att börja kladda med polyestern. Skruvtvingen sitter där pga plåten som utgör rund-och-snygg-profil mot rutramen inte hade några vettiga skruvinfästningar i taket.
A_DSC8932
A_DSC8936A_DSC8934

Därefter var det dags att fly garaget med tanke på stanken…

Visa din uppskattning - Kommentera gärna