Nedmontering

Torsdagen den 21 maj togs det ett högtidligt farväl av den röde i det skicket som den är nu, och därefter började bilen rivas ned. Saker som skall sparas lades i plastpåsar och märktes upp för att kunna monteras tillbaka om ett par år. Saker som inte skall sparas, fotograferades och kommer så sakteliga läggas ut till försäljning. Passa på att slå en kik på Till Salu-sidan för att se om det är något du behöver.

DSCF6494

Etapp ett blir att plocka ned hela bilen och märka upp alla delar. Bara det är ju ett projekt i sig, även om det faktiskt går ganska fort. På en dag plockades hela inredningen ur – stolar, matta, innertak, paneler, dörrsidor, baksäte, hatthylla, bälten etc. Som om inte detta vore nog, revs även front, kofångare, kylare, framskärmar, dörrar, sidorutor, baklucka, bakre kofångare, bakljus och en del av elsystemet ur.

ADSCF7197

ADSCF6263

Tidigare lyftes även motor och växellåda ur, för att parkeras i ett hörn av garageplatsen. Dessa kommer återanvändas senare.

vagga

Härnäst ska det byggas en vagga att sätta upp karossen i, och parallellt med detta kommer rivningsarbetet på karossen fortsätta. Garaget där jag befinner mig i är utrustat med lyft, vilket kommer göra det betydligt enklare att plocka loss fram och bakvagn, samt även montera karossen i vaggan.

3 svar på “Nedmontering”

  1. I väntan på uppdatering så läser jag om hela skiten från början för fjärde-femte gången nånting, bilporr är i högsta grad ett verkligt begrepp..

  2. Haha! Som tack för komplimangerna får du (och alla andra som läser) en ny uppdatering. Framvagnsgeometrin är klar! 🙂

  3. Jag tar ett varv till, det är trots allt bra nog precis (ser jag nu!) fyra år sedan sist 😀

Visa din uppskattning - Kommentera gärna