Skärmspegel

Bakstammen sitter fortfarande fastskruvad i karossen och inväntar svetsning. Det är sannolikt enklare att svetsa både bakstam och skärmar samtidigt så därför sattes det igång med skärmbyte i samma vända.

Ovan; Där bak passades skärmen in mot kofångaren. Tyvärr lämnar kvalitén och passformen en del att önska (bla. olika radier på kofångare och skärm, vilket gör att det blir glapp) men eftersom det är plåt går det mesta att ordna till med vinkelslip och svets… Och kofångaren är röd, inte orange.

[nggallery id=8]

Ovan; (klicka för att byta bild om du inte orkar vänta på bildspelet) Ett bildspel som visar del 1 av bakskärmsbytet. Ser ju enkelt ut på bild som sagt…  Är faktiskt inte så jättesvårt heller, bara tids- och tålamodskrävande.

Kan du inte se bildspelet, beror det på att du läser nyhetsmailet. Gå in på hemsidan i så fall.

Ovan; i framkant justerades skärmspegeln tills att den låg jämnt med befintligt karossveck längs sidan. Notera att hålet för dörren är friskt i plåten. Därför skars den delen av den nya skärmen bort. Det blir enklare att spara dörrkanten som referens.

Nedan; Här näst blir det till att bygga upp innerpanelerna bakom skärmspegeln eftersom där i dagsläget inte finns något. Rost – gotta love it!

 

 

 

2 svar på “Skärmspegel”

  1. Det kan ju vara ett bra tillfälle att ”dra ut” bakskärmarna om du vill bredda bilen några cm.

    //Joel

Visa din uppskattning - Kommentera gärna