Bränsletank på plats

Tank på plats, för första gången. Har medvetet väntat med att ta hål i karossen för tanklocket av den anledningen att se till att fallhöjden på röret blir tillräckligt högt.

Nedan; Man ser på bilden att tanken sitter något till höger. Dels för viktfördelningen, men även för att lämna något bagageutrymme kvar. Som det nu är får man inte bara plats med VISA-kortet, utan även tandborste och en plastpåse med lämpligt innehåll. En riktig GT-vagn med andra ord…
A_DSC7293A_DSC7295

Nedan; Men va falls? Tanken kommer ju högre upp än beräknat! Idén att placera tanklocket på förarsidans bakskärm verkar skita sig och det är inte bra. Hur ska man nu kunna ha 60-tals gentlemannaräserstuk på ekipaget?
Som syns på högra bilden så är det svårt att få vettigt fall från tanklocket till bränsletanken. Lite utrymme behövs för att sticka in pumpmunstycket i tanklocket, och dessutom behövs lite utrymme ovanför tanken för att få plats med en krök.
A_DSC7296A_DSC7297

dale-jr-1972-camaro-lg
Ovan; Dags att tänka om vad gäller designen. Så här var ju grundidén, att tanklocket skulle sticka upp lite genom bakskärmen likt systerbilen ovan. Jag är inte ett jättestort fan av att placera det på bakluckan, men det kanske ändå får sluta så?

Nedan; Det finns ju några andra biltillverkare som har monterat det på bakluckan och det ser ju inte helt dumt ut faktiskt. Pontiacen är visserligen inte riktigt lika kurvig över rumpan som Ferrarin och Jaguaren nedan, men det kanske inte ser dumt ut ändå. Får nog fundera lite på saken…

tumblr_o4pkroev5P1sn35i0o1_1280 f797f47c002c50ce0885293970bd3a03

Exif_JPEG_PICTURE

 

3 svar på ”Bränsletank på plats”

  1. djupt imponerad av både bygge och blogg, följer intresserat uppdat. varför inte ha påfyllning under bakluckan, oavsett hur tufft ett ”råbarkat” tanklock är så höjer det inte designen… en spontan reflektion bara …

  2. Tack!
    Ja, tanken har slagit mig. Tycker dock inte riktigt om idén att slaska med bensin i bakluckan. Ska mäta en gång till om det inte går att ha i bakskärmen innan jag bestämmer mig.

  3. Finns det något hinder att sätta den i B-stolpen (om man nu kan tala om en sådan..) förutom det uppenbara att man helst inte vill ha in soppan i kupén.

Kommentera