Geografilektion

Att placera infästningarna för bärarmarna, innebar mer än en geografilektion i plåtorientering. Efter en hel del tänkande, ritande och räknande blev det tämligen bra. Jag är långt ifrån någon geometriexpert, men anser mig ha tillräckligt med kött på benen för att kunna komma i närheten av något som fungerar bra. Och om det inte fungerar bra, så låter jag helt enkelt bli att berätta det…

Bakvagnsgeometri_2grader_ro

Ovan: På bilden utsätts hjulupphängningen för 2º grader roll. Rollcetrat ligger ganska konstant i förhållande till tyngdpunkten både vid roll och in-/utfjädring. Camberkompensationen är ca 0,5º/grad roll och någon spårviddsförändring att tala om sker inte heller.

bakvagn_CAD

Ovan: Länkarmsinfästningarna kommer byggas så att dessa är utbytbara utan att behöva kapa i karossen. Sannolikt hamnar de i samma del som håller diffklumpen, vilket gör att denna enkelt byts ut om man vill testa en annan bakvagnsgeometri, utöver den inbyggda justermånen som kommer finnas. Detta för att underlätta eventuella uppgraderingar/ändringar i framtiden om det nu, mot förmodan, skulle visa sig att Pontiacen inte blivit den ultimata väghållningsmaskinen som jag på fullaste allvar tror att den kommer bli. Jättesnabb ska den bli. Jetesnab. 🙂

3 svar på “Geografilektion”

  1. Om du kommer att kunna få ner all effetk i den motorn som du har so kommer den garanterat att bli kusligt snabb : )

    Du får inte plats med en komplett corvette bakvagn? Har hittat lite goa lösningar på sådana installationer. Men det ser lite trångt ut framåt på bildaren.

    //Joel

  2. Hur ligger det till egentligen du funderar inte som ovan inlägg vill ”hinta om” på en transaxel lösning? 😉 Nä fasen detta kommer nog bli bra som du planerar!

    // Affe

Visa din uppskattning - Kommentera gärna