Montering, länkarmar

Bakvagnen gjordes klar förra året. Därefter har den legat i bitar och vissa detaljer lämnades in för ytbehandling. Eftersom det var gängor, interna ytor med presspassning osv. var det enklare att gulkromatera detaljerna än att lackera dem. Baserat på samma resonemang ytbehandlades även vantstagen (i aluzink) eftersom de har nyckelgrepp för justering.

En rad andra saker har också kromaterats och förzinkats istället för lackering. Dels är det snyggt och väger lite, men fördelen är främst att det täcker bra och är okänsligt för stenskott.

AIMG_0839  AIMG_0842AIMG_0844

Ovan vänster; Vantstag hamnar närmare bakvagnen än karossen. Karossen var i vägen för att tex ha den mitt på staget. Högra bilden visar en del av den överkurs som görs i samband med projektet – självklart får det ju tillverkas ett verktyg för att kunna spänna bussningarna. Ytbehandlat och märkt med rätt bilmärke, så klart!

4 svar på “Montering, länkarmar”

 1. Härligt med egentillverkade verktyg. Väntar fortfarande på en bild av hylsan till hjulmuttrarna… 😉 Den lär du ju knappast kunna köpa ”off the shelf” så att säga…?

 2. Hjulmuttrarna var inte hyllvaror direkt, så då blir inte hylsan det heller… Jag fick faktiskt hem hylsan till hjulmuttrarna för någon månad sedan efter nästan två års leveranstid.
  Ser dock riktigt bra ut så resultatet var värt att vänta på. Kanske blir någon bild här på hemsidan… 😉

 3. Hej

  Förstår jag dig rätt att du har hittat en firma som har kunnat aluzink belägga ditt vantstag?

  Jag har letat men bara hittat firmor som elförzinkar.

  Skulle vara jätte tacksam för tips på firmor som kan aluzink belägga.

  Tack på förhand

  Jimmy carlsson

 4. Ja, det stämmer att det är aluzink. Tyvärr är det inte en officiell väg in i företaget som jag gjort det via, utan en läsare som kontaktade mig och erbjöd sina tjänster.
  Det är ett stort företag i industrin som gjort arbetet och inget som vi vanliga privatpersoner kan komma i kontakt med. Tyvärr tror jag dessutom personen inte jobbar kvar där längre, så min andra batch skruv kommer jag inte kunna belägga med aluzink…
  Mig veterligen är det bara elförzinkning som man kan få tag på om man ska ha ytbehandling på enstaka volymer.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna