Motorfästen del 2

När det gäller val av motorfästen, blev det helt enkelt vanliga bussningar. De har, till skillnad från många riktiga motorfästen, fördelen att vid tex brand i motorrummet gör det inget om plasten smälter. Eftersom det sitter genomgående skruv i hylsan. Motorpaketet kan skramla bäst det vill vid en avåkning/olycka, men det kommer aldrig släppa från infästningarna. I teorin i alla fall…

A_DSC5149
Ovan; Powerflexbussningar används som motorfästen. Henrik skar till några plåtar till mig och hylsan svarvades själv. Generellt kan det vara svårt att få till hundradelarna på invändiga mått, men i detta fall förenklades det genom  att det ”råkade” finnas en 28mm brotsch liggandes. Den rostfria axeln som följde med bussningen kortades ca 10mm. Skruvhålet är bara 8mm, men skall tas upp för att passa M12 var det tänkt. Plåtarna på bilden är bara punktade samman. De ska såklart helsvetsas senare. Bussningarna är köpta på Demon Tweeks, artikelnummer; PFXPF99-102

Nedan; Andra röret mellan ram och drivlina sitter på plats. Stabilt, hade Dr Alban beskrivit det som.
A_DSC9052A_DSC9051

A_DSC9067
Ovan; Och så här blir det. Tack vare att motorn sitter bakom framvagnsbalken, blir det ett helt annat utrymme för grenrören. Även dessa kommer behöva byggas eftersom motorn är sänkt… Suck. Det finns inga genvägar till den perfekta bilen!

2 svar på “Motorfästen del 2”

  1. Ser mycket bra ut!
    Hittade ett rostrfritt rör på 30mm innediameter, det duger säkert fint. Nu är det bara att beställa bussningarna också (PF99-103 blir det då). Jag tackar för informationen!

  2. Kul!
    Mina var innerdiameter 28mm har jag för mig, men du har säkert dubbelkollat måtten på 103-bussningen (antar att den är större eftersom min hette 102, så då är det lugnt.)

Visa din uppskattning - Kommentera gärna