Nothing to see, move along…

Semester innebär sol, bad, avkoppling… och rostlagning.

Om du läser denna bloggen regelbundet, har du säkert noterat varierande bilder där den rostiga bakstammen syns. Eftersom det är ett ganska omfattande jobb att börja byta karosspaneler, sparades det in i det sista i hopp om att någon lämplig period där mycket tid kunde avsättas skulle dyka upp. Det hände också – 2011 års sommarsemester fanns det inget inplanerat på och min bättre hälft jobbar dessutom. Vad kan vara bättre än att spendera soliga sommardagar i garaget? Jag kan komma på många andra alternativ som sannolikt är roligare, men det var bara att bita i det sura äpplet…

Som sagt, ta farväl av den 37 år gamla bakstammen… Nu ska en ny dit!

Ovan; Den obligatoriska före-bilden. En efter-bild kommer… *host host*… senare.

Ovan; I vanlig ordning är rosten man ser bara toppen på ett isberg… När väl kapen åker fram finns det alltid 10 gånger mer rost under ytan. Denna bil är inget undantag.

Ovan; Inte mycket kvar av rumpan nu. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och inte kapa bort referenspunkter osv. Det blåa på bilden är Volvos svetsprimer. Kameran hann inte fram innan upprustningen av plåten hade börjat.

2 svar på “Nothing to see, move along…”

  1. Det är helt otroligt hur mycket rost det kan finnas och bilen ändå känns rätt o.k. Jag antar att det kommer att bli rätt mycket glasfiberdelar på denna i framtiden så rostangreppen kan hållas på ett minimum ( och även vikten).

    //Joel

  2. Med tiden blir det glasfiber eller till och med kolfiber i de flesta lösa detaljerna. Dock ligger prioriteringen på att få den reggad som ombyggt fordon asap. Dvs diverse viktbesparingar och liknande arbete kommer få stå tillbaka och sannolikt göras efter att den reggats och börjat rulla så smått.

Visa din uppskattning - Kommentera gärna